Aniéla: Samen zorgen we voor de beste zorg voor de patiënt

Bruyst staat voor persoonlijke zorg van hoge kwaliteit. Vandaar dat wij een speciaal kwaliteitsteam in het leven hebben geroepen. Manueel therapeut Aniéla is sinds 2016 werkzaam bij Gezondheidscentrum Helftheuvel en maakt deel uit van het kwaliteitsteam. Ze vertelt hier graag meer over.

“Een van de redenen om destijds voor Bruyst te kiezen was dat ik hier de mogelijkheid kreeg om mezelf als eerste vrouwelijke manueel therapeut te profileren bij Gezondheidscentrum Helftheuvel”, vertelt Aniéla. “Nu werk ik hier nog steeds met veel plezier. Ik heb een fijn team van collega’s om me heen die elkaar onderling altijd opzoeken voor overleg of even met elkaar meekijken om zo de beste zorg voor de patiënt te kunnen bieden. Want de beste zorg bieden, dat willen wij graag.”

Het kwaliteitsteam

“Als zorgprofessionals willen wij niets liever dan mensen helpen en dat doen we het beste als we zorg leveren die effectief en efficiënt is met oog voor de patiënt en zijn of haar omgeving”, stelt Aniéla. Bruyst staat dan ook continu stil bij de kwaliteit van de zorgverlening. Vandaar dat we begin 2017 zijn gestart met een kwaliteitsteam. Het kwaliteitsteam overlegt iedere maand en bestaat uit vier collega’s van verschillende locaties.

Het doel van het kwaliteitsteam is de geleverde zorg eenduidig en meetbaar maken, én van kwalitatief hoog niveau

Wat doet het kwaliteitsteam?

Aniéla geeft meer uitleg over het kwaliteitsteam: “Het doel van het kwaliteitsteam is de geleverde zorg eenduidig en meetbaar maken, én van kwalitatief hoog niveau. Dit doen we onder andere door als kwaliteitsteam onze collega’s te ondersteunen bij het voldoen aan de eisen voor verslaglegging. Hiervoor voeren we bijvoorbeeld maandelijks inhoudelijke dossier controles uit om zo het redeneerproces van collega’s inzichtelijk te houden. Van succesverhalen die we tegenkomen proberen we te leren en waar we vragen hebben bij gemaakte keuzes voorzien we de betreffende collega van feedback. Daarnaast zijn we als kwaliteitsteam druk met het implementeren van FysioTopics zorgplannen.”

Leren van de patiënt

“We doen altijd onderzoek naar de patiënttevredenheid. Dit doen we door een enquête te sturen naar iedere patiënt na het afsluiten van een behandeltraject. Als kwaliteitsteam evalueren we de feedback die we krijgen en we delen deze met de praktijkmanagers. Zij kunnen hier dan met het team op reageren, zaken verbeteren en waar nodig processen aanpassen.”

Aandacht voor iedereen

Bij het leveren van hoogwaardige zorg hoort ook aandacht voor de patiënt. Niet voor niets een van de kernwaarden van Bruyst. “Als kwaliteitsteam monitoren wij de behandelgemiddeldes van alle therapeuten. We willen hiermee waarborgen dat we echt de tijd nemen voor onze patiënten en dat ze echt de aandacht krijgen die ze nodig hebben binnen hun behandeltraject”, legt Aniéla uit.

Maar naast aandacht voor de patiënt is er bij Bruyst ook altijd aandacht voor iedere collega. “Dat klopt”, zegt Aniéla. “We hebben aandacht voor elkaar en vormen samen een hecht team. Er is altijd tijd voor lol en ontspanning. Daarnaast is er bij ons de ruimte om jezelf te zijn, het beste uit jezelf te halen en jezelf te ontwikkelen tot de beste versie van je werkende zelf!”

Weetjes over Aniéla

Wist je dat Aniéla houdt van wintersport en wandelen? Haar lievelingseten gegrilde tonijn met groenten is? Ze drie keer per week gaat sporten: tennis, bootcamp en run-dip-wandelen. Dat ze na iedere behandeling een glas water drinkt? En oh ja, haar lievelingsdier een nijlpaard is?

Sport:
Tennis
Hobby:
Lekker eten en wijntjes drinken
Vervoersmiddel:
Auto