Anita leert van haar collega’s in onze Praktijkschool

Manueel therapeut Anita koos in 2017 voor Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk in Vught waar ze inmiddels ook is doorgegroeid tot praktijkmanager. Zij vindt het heel belangrijk om haarzelf te blijven ontwikkelen. Binnen Bruyst is hiervoor volop de ruimte en wordt dit mede gestimuleerd door de interne Praktijkschool waar je met én van je collega’s samen kan leren. Anita vertelt graag meer over alle mogelijkheden en de Praktijkschool.

Persoonlijke ontwikkeling

“Ik koos in 2017 voor Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk in Vught omdat de praktijk direct vertrouwd aanvoelden”, vertelt Anita. “Bovendien was ik op zoek naar een nieuwe baan bij een organisatie waar ik de ruimte krijg om te werken aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dat is voor mij heel belangrijk.”

“Bruyst blijkt hierbij voor mij de juiste keuze te zijn. Je bent hier namelijk geen nummer binnen de organisatie, maar een therapeut die wordt ondersteund in zijn/haar persoonlijke ontwikkeling op allerlei vlakken. Je krijgt hiervoor alle ruimte en op deze manier word je ook in jouw kracht gezet. In mijn geval betekent dat ook dat ik de kans heb gekregen om mijzelf verder te ontwikkelen als praktijkmanager. Een hele mooie kans waar ik heel blij mee ben!”

“Iedere praktijkschoolbijeenkomst staat er een ander onderwerp centraal.”

Praktijkschool

Omdat Bruyst persoonlijke ontwikkeling en het delen van kennis binnen het team heel belangrijk vindt is er een Praktijkschool opgericht op de praktijklocatie in Helvoirt. Anita vertelt meer over het reilen en zeilen van de Praktijkschool. “De Praktijkschool wordt ingezet om kennis binnen het team te delen, maar ook om elkaar bewust te maken van wat voor kennis we allemaal in huis hebben.”

Stiekem hebben wij namelijk heel veel kennis in huis en het is goed om deze kennis te delen met je collega’s om zo van elkaar te leren. Iedere praktijkschoolbijeenkomst staat er dan ook een ander onderwerp centraal. Op deze manier blijf je op de hoogte van ontwikkelingen en mogelijkheden binnen jouw vakgebied en kunnen we elkaar scherp houden en uitdagen bij het bespreken van een casus.”

Een avondje op de Praktijkschool

Zo’n avond op de Praktijkschool, hoe ziet de er eigenlijk uit? Anita licht toe: “De sfeer tijdens zo’n avond is heel ongedwongen en ontspannen. Eerst kletsen we even gezellig bij met alle collega’s. Dat is heel leuk, omdat je dan ook therapeuten van andere praktijken en disciplines ziet. Daarna begint het theoretische deel met uitleg over een bepaald thema, vaak gegeven door een collega. Ter afsluiting is er meestal een praktijkgedeelte waarbij je zelf de geleerde theorie kan oefenen of ervaren. Dit maakt dat veel dingen die je leert, ook voor jou als therapeut toepasbaar zijn in de praktijk.”

Toekomstplannen

Anita heeft onlangs de opleiding kindermanueel therapeut afgerond en wil binnenkort haar eigen patiënten gaan zien voor deze specialisatie. “Dat klopt”, beaamt Anita. “Ik zal hiervoor veel samen gaan werken met kinderfysiotherapeut Maartje die ook werkzaam is bij Fysiotherapie Kapellaan / Ouwerkerk in Vught.”

“En wie weet als het goed bevalt ga ik straks ook een ochtend als kindermanueel therapeut bij Gezondheidscentrum Helftheuvel in Den Bosch werken. Bovendien wil ik mezelf blijven ontwikkelen als manueel therapeut en hoop ik steeds verder te groeien in mijn rol als praktijkmanager. Dat gaat vast lukken, want er is een leuke en fijne samenwerking binnen het team en samen staan voor het leveren van de beste zorg aan de patiënt.”

 

Weetjes over Anita

Wist je dat Anita graag naar Qmusic en Radio 538 luistert? Dat ze voor de komst van haar zoontje Jens zo’n 3500 km per jaar op de wielrenfiets was te vinden? Zij dit nu doet op de tacx met de babyfoon aan? En ze ook graag gaat wandelen en op wintersport gaat? En oh ja, ze graag thrillers leest?

Lievelingskleur:
Groen
Lievelingeten:
Spaghetti
Aantal patiënten:
40 per week