De specialisaties van Diek: EPTE, shockwave en echografie

De ontwikkelingen en innovaties binnen fysiotherapie staan niet stil. Zo ook Diek niet die in januari 2021 bij ons is komen werken omdat hij op zoek was naar een praktijk die nieuwe innovaties omarmt.

Altijd in beweging

“Ik was op zoek naar een nieuwe uitdaging en deze baan past precies in het plaatje van wat ik zoek in een praktijk”, aldus Diek. “De ontwikkelingen in het werkveld staan niet stil. Het is heel fijn om bij een organisatie te werken die hier graag in mee wil bewegen. Bij Bruyst is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en zelfstandigheid. Het is daarom voor iedereen mogelijk om een eigen expertise te creëren. Dit wordt ook zeker aangemoedigd binnen de organisatie en zo kan iedereen echt doen wat bij hem of haar past. Immers om je te specialiseren in iets wat jou aanspreekt, binnen een specifiek gedeelte van ons vak, maakt dat jezelf ook een betere therapeut bent. Én zo kunnen we samen de patiënt vanuit meerdere richtingen op de beste manier helpen.”

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de meer technische kant van de fysiotherapie.

De specialisaties van Diek

Bij Bruyst werken fysiotherapeuten die gespecialiseerd zijn in diverse, innovatieve behandeltechnieken zoals dry needling, medical taping, shockwave, echografie en EPTE. Diek beheerst de laatste  technieken waar hij honderduit over kan vertellen. “Met echografie kan ik spieren en pezen in kaart brengen. Zo kan ik zien of iemand bijvoorbeeld een spierscheuring of peesontsteking heeft. EPTE therapie is een behandeling voor chronische peesklachten, zoals de tenniselleboog of klachten aan de voetzool. Bij deze techniek wordt er een naald in de aangedane pees geplaatst en door middel van stroom kan deze pees van binnenuit weer hersteld worden. Deze behandeling wordt altijd onder begeleiding van een echo gedaan, zodat we precies kunnen zien waar de naald zich in de pees bevindt.”

De technische kant van fysiotherapie

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de meer technische kant van de fysiotherapie. Ik zie het als een meerwaarde dat we letterlijk ‘in’ het lichaam kunnen kijken om de hypothese vanuit het onderzoek te kunnen bevestigen met beeldvorming. Zo kan ik bij twijfel met een echo vaak nog net wat meer duidelijkheid scheppen, waardoor een gerichtere behandeling mogelijk is. Bij EPTE zie ik dat we het herstelproces kunnen versnellen bij chronische peesklachten.”

Tijd voor een nieuwe specialisatie

Door zijn specialisaties kan Diek collega’s ondersteunen in hun onderzoek om zo samen een gerichtere en effectievere behandeling te kunnen bieden aan de patiënt. In de nabije toekomst zullen collega’s en patiënten op nog een extra specialisatie van Diek kunnen rekenen. Diek: “Dat klopt. Binnenkort staat er namelijk een cursus echogeleid injecteren op het programma.”

Weetjes over Diek

Wist je dat Diek houdt van lekker eten? Zijn lievelingsgerecht spaghetti carbonara en pad brai kraprauw is? En hij daar graag een goed glas wijn bij drinkt terwijl hij naar muziek luistert? Daar weet hij immers alles van. Ook nog tijd heeft om te gaan boulderen en te wielrennen?

Lievelingsgerecht:
Spagehtti carbonara
Koffie drinken:
3 kopjes per dag
Muziek luisteren:
3 uur per dag