Het lokale karakter van de praktijken volgens Erik

Bruyst is centraal georganiseerd, maar lokaal georiënteerd. Achter de schermen wordt er van alles geregeld en georganiseerd voor alle praktijken, waarbij altijd wordt gedacht aan het lokale karakter van iedere praktijk en de collega’s die daar werken. Erik werkt ruim drie jaar bij Bruyst en is werkzaam op meerdere locaties waardoor hij hier meer over kan vertellen.

Verschillende locaties

“Destijds startte ik in Oss en in Den Bosch, maar ik heb ook in Vught gewerkt en werk momenteel in Den Bosch en Helvoirt. Een hele leuke afwisseling”, aldus Erik. “Alle praktijken werken met heel verschillende teams. Allen met elk zijn eigen karakter. Dat is heel tof. De een is niet beter dan de ander, maar ik vind het leuk om werkzaam te zijn binnen verschillende teams.”

Verschillende patiënten

“Het voordeel van op verschillende locaties werken is ook dat ik verschillende patiëntenpopulaties zie. In Helvoirt en Vught zie ik heel andere patiënten dan in Den Bosch. Zo komen er in Den Bosch bijvoorbeeld ook niet westerse mensen. Daardoor moet je elke dag weer schakelen en dat houdt het werk interessant en uitdagend.”

Er zijn korte lijnen met lokale zorgverleners waardoor je snel kan overleggen.

Lokale karakter van de praktijken

Bruyst vindt het belangrijk dat de praktijken onderdeel uitmaken van de wijk. We zijn voor iedereen toegankelijk. Erik ligt toe: “De praktijken zijn erg toegankelijk en makkelijk te vinden. In Den Bosch bijvoorbeeld loop je zo vanuit het winkelcentrum naar ons toe en op andere locaties zitten we midden in de wijk. Daardoor is meer verbinding en weten mensen ons te vinden. Daarnaast werken op sommige locaties ook collega’s uit het dorp zelf. Zij hebben al een lokaal netwerk en dat is een voordeel.”

Lokaal samenwerken voor de beste zorg

Indien nodig werkt Bruyst intensief samen met lokale zorgverleners om zo de beste zorg voor iedereen te kunnen bieden. Denk daarbij aan de GGD, de podotherapeut en andere welzijnprofessionals. “Met sportverenigingen is er ook een korte lijn”, vult Erik aan. “Dat is handig, want dan kan je snel overleggen. In Helvoirt hebben we ook een inloopspreekuur gehad voor voetballers van de lokale club. De voetballers konden langskomen voor een screening zodat we konden kijken of een behandeling nodig was.”

Weetjes over Erik

Wist je dat Erik een echte grappenmaker is? Hij boordevol energie zit? Dit misschien wel komt door de vele kopjes koffie die hij dagelijks drinkt? En hij gemakshalve met de auto naar de praktijk komt? Hij graag gaat wandelen met zijn twee honden en super fanatiek is met hardlopen? En oh ja, ook af en toe op de tennisbaan is te vinden?

Koffie:
15 kopjes per dag
Sport:
Hardlopen
Grapjes:
2500 per dag