Alles goed geregeld volgens Frank

Bruyst is centraal georganiseerd, maar de praktijken zijn lokaal georiënteerd. Achter de schermen wordt er van alles centraal geregeld en gefaciliteerd waardoor je je als therapeut kunt focussen op je werk binnen jouw lokale praktijkteam. Geriatriefysiotherapeut Frank maakte begin 2021 de overstap naar Fysiotherapie De Tambourije in Best en vertelt hier meer over.

De overstap naar Bruyst

“Na het afronden van mijn master geriatriefysiotherapie wilde ik graag van baan wisselen, met name omdat ik dichter bij huis wilde werken”, vertelt Frank. “Mijn keuze viel op Bruyst omdat De Tambourije een hele mooie praktijk is om te werken. Daarnaast leek de organisatie mij heel transparant en kreeg ik de indruk dat de randzaken bovendien goed doordacht en geregeld zijn. Het bleek een goede keuze. Ik werk nu met veel plezier binnen een dynamisch team met overwegend gespecialiseerde collega’s en kan me volop focussen op de patiëntenzorg.”

Op de praktijk is een praktijkmanager waardoor ik mij nog beter kan focussen op de patiëntenzorg.

Organisatiestructuur

Bruyst is centraal georganiseerd. Maar wat wordt er dan zoal centraal geregeld? Frank licht toe: “De lokale praktijken functioneren allemaal op zichzelf, maar de back office is centraal geregeld. Denk hierbij aan het aannemen van de telefoon, salarisadministratie, marketing en de praktijkschool. Dat geeft veel rust als therapeut.”

“Daarnaast is er op iedere praktijk een praktijkmanager waardoor ik als fysiotherapeut nóg beter functioneer omdat ik mij kan focussen op de patiëntenzorg. Bovendien heb ik de beste praktijkmanager die ik me kan wensen. Ze is betrokken en echt de spin in het web van de praktijk. Als praktijkteam overleggen we ieder kwartaal over de dagelijkse gang van zaken en komen kwaliteitszaken aan bod.”

Samenwerkende praktijken

Bruyst is dus centraal georganiseerd en lokaal georiënteerd. Daarnaast is er volop verbinding en samenwerking tussen alle collega’s van de verschillende praktijken. “Voor mij zijn de samenwerkende praktijken zeker een voordeel”, stelt Frank. “Naast de sterke back office kan ik bijvoorbeeld makkelijk overleggen met collega-geriatriefysiotherapeuten, houd ik contact met al mijn collega’s via ons intranet Plek en is er de ruimte tot verdieping en verbreding van je vak. Iedereen die een extra uitdaging zoekt krijgt sowieso volop de ruimte om aan de slag te gaan met zijn of haar innovatieve ideeën.”

Weetjes over Frank

Wist je dat Frank één keer per week doet aan waterpolo en hij hierheen ook training geeft? Dat hij daarnaast ook nog tijd heeft om zijn eigen buitensport bedrijf te runnen? En dat hij met de elektrische fiets of de auto naar de praktijk toekomt? Hij stiekem een echte partypooper is? En oh ja, hij ongelukkig wordt van Facebook?

Sport:
Waterpolo
Kopjes koffie per dag:
Te veel
Aantal patiënten:
10 tot 20 per dag