Jorn geeft zijn eigen stage vorm

Jorn is 4e-jaars fysiotherapie student en een van de vier junior collega’s die dit jaar stage loopt bij Bruyst. Dit doet hij binnen onze professionele werkplaats waar Fontys onderdeel vanuit maakt en waardoor hij een jaar lang aan onze praktijken verbonden is. Jorn vertelt graag meer over zijn ervaring van student naar fysiotherapeut.

Extra veel praktijkervaring opdoen

“Ik was direct verkocht door de praktijken”, begint Jorn zijn verhaal. “Iedere praktijk heeft een breed team met verschillende expertises en Bruyst is gericht op het continu blijven verbeteren van de zorg. Dit is echt een meerwaarde voor dit jaartraject. Bovendien is een voordeel van de professionele werkplaats dat je, gekeken naar het hele jaar, meer stage-uren maakt waardoor je nog meer praktijkervaring opdoet.”

Veel vrijheid

Bij Bruyst krijg je de vrijheid om zelf de regie te nemen over je eigen leerproces. Je bepaalt je zelf wat je wil leren, met wie je meeloopt en hoe je stage eruit komt te zien. “Dat klopt”, beaamt Jorn. “Ik kan met veel verschillende therapeuten meelopen waardoor ik steeds nieuwe dingen leer en bovendien een breed beeld van mijzelf krijg als fysiotherapeut. Zo weet ik beter welke richting ik later op wil.”

Uiteindelijk werk je zelfstandig als ‘bijna afgestudeerd fysiotherapeut’

“Daarnaast is de opbouw van dit jaartraject erg fijn. Je begint met dagen meelopen met een therapeut en geleidelijk aan mag je meer zelf gaan doen. In het begin is dit bijvoorbeeld een onderzoek of patiënten begeleiden in de oefenzaal. Uiteindelijk werk je zelfstandig als ‘bijna afgestudeerd fysiotherapeut’ en doe je een behandeling of intake helemaal zelf. Ook mag ik zelf tijd inplannen om aan een project of mijn afstudeeropdracht te werken. Zo ga ik me voor mijn onderzoek verdiepen in de invloed van ademhalingstherapie op de mentale gezondheid bij COPD-patiënten.”

Begeleiding

Bij Bruyst krijg je de regie over je eigen stage, maar we gooien je je natuurlijk niet helemaal in het diepe. Iedere maandag ontmoet je de andere junior collega’s en de twee begeleiders Eline en Janneke. “Tijdens zo’n overleg wordt bijvoorbeeld besproken waar je tijdens je stage tegenaan loopt”, vult Jorn aan. “Ook oefenen we onze skills zoals fysiotherapeutische handelingen en gespreksvoering. Maar ook buiten de maandag om heb ik regelmatig contact met de mede-studenten en begeleiders via het intranet.”

Voordelen op een rijtje

Wie kan er beter vertellen waarom het leuk is om stage te lopen bij Bruyst dan Jorn zelf? Jorn: “Er hangt een hele fijne sfeer binnen het team en je bent direct one of them. Je wordt gezien als junior collega en niet als een stagiair. Bovendien staat iedereen ervoor open om je te helpen. Daarnaast is het ook echt een voordeel dat je met zoveel verschillende gespecialiseerde collega’s mee kan lopen en dat je de beschikking hebt over een ruime oefenzaal met veel attributen.”

“Wat ik tegen toekomstige stagiaires zou willen zeggen? Als je bereid bent het maximale uit je laatste leerjaar te halen en veel praktijkervaring op wil doen, zou ik echt een jaartraject binnen Bruyst doen. Deze organisatie laat je vrij in je leerproces, wat wel verantwoordelijkheid en discipline om je stage te combineren met je studie vraagt. Maar als ik kijk hoeveel ik heb geleerd in dit jaar en hoeveel ik ben gegroeid zou ik het zo weer doen!”

Weetjes over Jorn

Wist je dat Jorn fanatiek voetballer is en PSV de club naar zijn hart is? Dat hij dan ook drie keer per week op het voetbalveld te vinden is? En zijn lievelingsfilms de films van ‘Step Up’ zijn? Dat hij naast zijn stage werkt in een koffie-/lunchrestaurant in Eindhoven?  En oh ja, hij graag uit eten gaat of een terrasje pakt?

Hobby:
Gamen
Lievelingseten:
Pasta pesto
Lievelingskleur:
Blauw