Samen sterk voor de beste zorg met Roy

Bruyst staat voor persoonsgerichte paramedische zorg van hoge kwaliteit. Iets waar Roy graag iedere dag samen met zijn collega’s, maar ook met externe zorgverleners, aan werkt. Het is voor hem namelijk een van de redenen om in 2016 bij Bruyst te komen werken.

Multidisciplinaire praktijken

“De multidisciplinaire opzet van Bruyst was voor mij destijds zeker een van de redenen om bij deze praktijken te gaan werken. Bovendien zochten ze iemand die affiniteit had met echografie waardoor ik meteen met mijn specialisatie aan de slag kon. Het bleek een goede stap, want ik werk hier nog steeds met veel plezier. De afwisseling tussen patiënten, de gedreven collega’s en de motiverende sfeer maken het heel leuk om bij deze praktijken te werken.”

Samenwerken met mijn collega’s voor de beste zorg

Altijd de beste zorg voor de patiënt

Wij geloven dat je niet altijd alleen, maar juist samen met collega therapeuten, de beste zorg voor de patiënt kan bieden. Roy beaamt dit: “Ik probeer altijd het beste voor de patiënt te vinden. Wanneer ik van mening ben dat in een andere praktijk bij een andere collega de beste zorg behaald kan worden dan zullen we die samenwerking altijd opstarten.”

Samenwerken met de podotherapeut

Ook buiten de praktijk werkt Bruyst nauw samen met lokale zorgpartners om samen passende zorg voor de patiënt te verlenen. Zo werkt Roy samen met onder andere Voetencentrum Wender bij voetklachten. “Wanneer mijn patiënten baat hebben bij de expertise van podotherapeut Kevin overleggen wij altijd en wordt de zorg indien nodig door Kevin opgepakt. Andersom schakelt Kevin ook mijn expertise in. Zo kunnen we samen nóg beter passende zorg bieden voor de patiënten. De zorg wordt namelijk specifieker afgestemd op de hulpvraag. Dit komt vaak ten goede aan de herstelsnelheid, omdat de klacht beter wordt begrepen. Kortom, de directe samenwerking komt altijd ten goede aan de kwaliteit van de zorg.

Het unieke bewegingsanalyselab in Helvoirt

Uniek in Zuid Nederland is het innovatieve bewegingsanalyselab bij Gezondheidscentrum Helvoirt speciaal voor sporters met sportgerelateerde klachten. Roy licht toe: “Bij het bewegingsanalyselab in Helvoirt kan Kevin een loopanalyse maken. Doormiddel van een moderne cameratechniek en loopband kan Kevin tot in detail inzicht krijgen in het bewegingspatroon van de patiënt. Deze beelden kunnen wij dan ter ondersteuning gebruiken in het begrijpen van de blessure om zo betere zorg te verlenen aan de patiënt. Een leuk extraatje in onze samenwerking, aangezien dit systeem maar op twee plaatsen in Nederland wordt gebruikt. Bovendien gaat mijn interesse uit naar sportblessures en hardloopblessures in het bijzonder.”

Weetjes over Roy

Wist je dat Roy iedere maand een goed restaurant bezoekt? En dat hij altijd met de auto naar de praktijk rijdt? Deze sportfanaat 5 keer in de week gaat sporten: 4x crossfit en 1x hardlopen? Voorheen mega goed was in polsstokhoogspringen? En dat hij naast sporten houdt van koken, reizen en tuinieren?

Film:
The Gladiator
Vervoersmiddel:
Auto
Patiënten:
50+ per week